Thursday, 29 October 2015

Tuesday, 16 September 2014

Selamat Hari Malaysia

hi hi hi hi ... hueeeeee excited ni... dah lama tak menaip keyboard laptop nii.... huaaaaaa dah mcm naik gila ni... cececee excited menaip mesti ade sebab kan... kalau saya jadi cenggini, dah gian nak menaip story morry . cecece idea dalam minda dah banyak untuk cipta karya lagii... tapi hanya boleh sabar je... sebab ? dah nak spm ni woii... study laaa. ngadap buku yg hanya ada background putih dan tulisan warna hitam... haaaaa nak ngadu dekat blog la ni... cewahh gitu bak hangg...
haaaaa

Assalamualaikum kepada pembaca yang baca entri ni... hueeee

haaaa ingat tak cerpen Detik Jam 8 ritu?? haaaa sekarang saya nak bagi anda anda semua baca lagi ni kisah Detik Jam 8 tapii ofcourse la berlainan . kalau sama, tak de hingin je nak membaca... hueee kecuali kau nak ngulang baca lagi la... heeee

Idea asal memang la dari saya , Faten Amyra...
Tapi ia telah diubah.. dijadikan dalam bentuk Cerpen Bersiri | Detik Jam 8 . Oleh Hazrul Nizam.
Benda dah lama dipublish. tapi tak lama la jugak.. dalam bulan lepas la jugak... hmmm tak sempat nak promote sebb ade sedikit kekangan.. haaaa sekarang saya nak promote... Ade 10 Episod... ceh ayat 'Episod' tu.. macam drama pulak dengarnya... hehe dah nama pun Bersiri kann. mesti ade Episod.
ade banyak pilihan untuk anda anda semua boleh baca cerpen bersiri DJ8 tuu...

*Anda boleh baca di facebook Page Loading Prime Production
*Anda boleh search Cerpen Bersiri Detik Jam 8 di Web Grup Buku Karangkraf - Ilham Karangkraf  ... heeee

gituu laaa . Mungkin ade masa terluang, saya update di blog ni cerpen tu.... hue hue hueee

terima kasih . harap you guys sokong saya... heee
dah lepas baca tu, harap harap la yaa sila beri comment.. takkisah la nak comment dekat twitter ke facebook ke wechat ke instagram ke... heeee ataupun di blog comment bawah ni pun boleh... :D

sebenarnya nak type lagi... tapi kira okay lah dah lepas gian... cehwahhh... hahaha

Haaaaaa sebelum terlupa, SELAMAT HARI MALAYSIA kepada semua warga Malaysia :D
16 September .
cuti kan?? Pelajar sekolah ya cuti cuti seminggu youallsss.. hahaha cuti cuti pun kene la study jugakk kann kalau nak berjaya.. heeee

dann Tahniah kepada mereka mereka yang dapat masuk ke IPTA melalui UPU untuk lepasan STPM . cewahh panjang nampak.. haha Tahniah ya Pak Usu dapat ke UITM .
dann saya bersimpati dengan pelajar UPSR. keep it up yaa adi adik sekaliann ;)
dannn calon SPM 2014 tu, ehem ehem tahniah dapat result yang gempak untuk trial ni...
dan PBSMR katanya tu, goodluck dan usaha keras ! hahahaa
okayy dah...

panjang dah kut aku 'membebel' . hahaha

haaa sini Apps Social :)

Twitter: @nrlftnmraa
Instagram: nrlftnmraa
WeChat: nrlftnmraa
Facebook: Nurul Fatin Amira

hope we can be friends ;)

*Saya harap manusia ini seperti air yang selalu bersama...



Friday, 28 March 2014

heyyyy... sihat?? hmm dah nak bukak sekolah? holiday?? tak pi mana pun... kauorang mesti gi jejalan kenn?? seronok lerr..
Oh yaa, hmmm aku rasa puas hati ni sebab karya cerpen aku dapat disirkan dan dibaca umum... walaupun tak ramai yg baca, sekurang-kurangnya, ada yang baca... hueee ni  http://novelmelayukreatif.com/index.php/karya-kreatif/cerpen/item/501-detik-jam-8

dann oh yaa, Pray For MH370 :( mesti kauorang dah tau kan kejadian kemalangan tu? Allahu

dann ples support my karya okay ;) heeee :P

*Assalam

Friday, 7 March 2014

STUDY

Hai... selamat pagi selamat pagi selamat pagi :)))))
*tetibe rajin nak mengupdate pepagi cenggini.. heeee
assalamualaikum.. dah makan? sarapan? dah?? yeayyy alhamdullilah ;))

cite ape eh pepagi ni.. ehmmm dah lame pun aku tak update. ececehh

spm kan tahun ni... aku la tuu... dan batch 97 yang lain lain :D
ada yg tusiyen.. ada yg boleh belajar secara sendirinya. ade yg tak belajar pun ade . kut la...
fokus didalam kelas semasa PdP itu sangat penting actually. kan kan kan??? :DD

belajar? sifat malas itu tidak lari dari manusia bila time nak belajar *mcm aku....
tapi kene usaha jugakk.. nak berjaya kannn... nak buat parents bangga.. kita lagi la bangga. memang rezeki dan takdir itu di tangan Allah tapi kalau kite tak ubah dan beruaha untuk jadi baik, then who?? haaa dah berkata kata dah aku pepagi ni.. cewahhh... :DD

so, fighting!! study smart but not too hard ;) and FOCUS !!
rajin itu penting dan paling penting rajin rajinlah berdoa, buat yg wajib ;)

so, itu je la.. setakat post ni je laa. next post taktahu lagii :P

#Assalamualaikum

Saturday, 1 February 2014

Tittile Pless

hai assalamualaikum selamat malam ;)
gua ada cite ni.. gua kene injection... *gempak sangat la tu? weh fatin, setakat tu je pun kau nak update create bagitau dekat org kee?? entah pape la kau ni.. err -_-

then aku dapat surat refer hospital... *fatin, itupun nak kasitau kerr?? sengal la kau ni. orang lain pun ade dapat jugakk la.. kau saja la ni eh nak dapatkan perhatian dari org lain?? takpayah sangatla kan.. gedik la kau nii.. erghhh -_- bajet hawt

tapi aku tak pergi punn.. sebb aku punye assignment tu tak habis edit kasi kemas lagi.. *eh fatin oi, ade org kisah ke kalau kau bagitau cite kau yg takberapa nak best sangat ni?? kau ingat cite kau ni best sangat? baik kau jangn terus typing ni lagi wehh -_-

jadi, esok kawan aku nak datang sebb kiteorang buat duo.. kawan baik la katenya.. cewahh.. huaaa... okbye :P ;)

*entah pape tah... rugi je bace kau punya entre ni fatin oi :3

Wednesday, 29 January 2014

Cite Kite katenya~

Haii assalamualaikumm dan selamat petang.. serta Salam Asar guyss... wahhh petang?? takpernah pernah kau nak meng update waktu petang cenggini fatin oii... muehehe... ade cite?? memang la ade tapii kalau cite pun kauorang nak dengr kee?? cewahh *ayat sedih la kononnye tuu..   btw, tajuknya tu random.. tidak ku tahu ingin menaip apa di box title :)

tahun ni gua espiyem katekoo~ XD
assignment ICT memang menunggu kami yg pelajar TMK ini dan mendesak desak.. tak sabar2 la tu mereka tu untuk kami ni menemui dan menghasilkan mereka.. hahah *ape aku typee repek2 nii~  so, skrg ni  tengh nak mengedit data untuk Multimedia Interactive... aku buat duo dengn kawan baik katanyaa~ haha tajuk?? adelerrr~ nanti dh siap aku sharee. cewahhahaha....

and harini last skolah minggu nii.... cuti raya cina la katekann.... sampai selasa nextweek.. angpau? limau?? takkisah pun sebb aku bukan penggemar limau... *alahh fatin itu pun nak bagitauu.. angpau? kisah la tu tapi hipokrit taknak kasitau~... eh salah eh?? okayyyy~~  :D  HAPPY GONG CI FA CAI~ *eh betul ke tak aku type ni~

so, sampai sini je la aku update ... actually petang ni nak out from the home for a while~ *fatinnn,, broken englishh kauuuu~  dan PETANG NI?? sekarang memang dah petang laa~ .. oh ye ke ? takpelah tak kisahh... muahahha :D
okay back the subtopik... nak keluar kejap nak pergi klinik, pergi balai polis.. klinik?? balai polis?? kenapa?? adelerr~~.. dan harini rabu kan?? nak gi singgah pasar kejap~~ sape drive?? aku laa~ eh ofkos ah.. semestinya bukan akuu... XD my beatiful mum ofcos mehh :**  *aku mampu pergi pasar je wehh..~  eh peduli hape dohh :D

okayy bubyee~ Assalamualaikum :))

*a ah laa.. entri kali ni takde gambar ... #macam kauorang peduli :P eh kesah pulakk la kann :D

Friday, 10 January 2014

PCB...

PCB? Pantai Cahaya Bulan...

Eh heyy Assalamualaikumm... New Year? dah 2014... dah start sekolah pun.. but entre kali ni aku taknak cite pasal sekolah lagii.. aku nak throwback la konon2 nye . ececehh.. :D

Oh ya . entre kali ni aku nak share kehirupan udara pantai aku dekat PCB harituu... :D











Dah habiss... hahaha okay agak annoying right?? upload, share gambar, then tu je dahh :DD ape ape je lahh.. :P